Duygu Odaklı Çift Terapisi Uygulamaları;

İnsanın, biyopsikososyal bir varlık olması nedeniyle yaşadığı sürece, yakın ilişkilerden kaçması mümkün değildir. Yakın ilişkilerin temel yaşantılanma örneklerini aile, evlilik ve çift ilişkilerinde görebiliriz. Aile, evlilik ve çift ilişkisinde güvenli yakın ilişkiler kurmak ve sürdürmek için gelişmiş bir duygusal zekâya ve bu zekâ aracılığıyla da duygularımızı düzenlemeye ihtiyaç vardır. İlişkilerin şifresi olan duygularımızı yatıştırmayı öğrenmek için bu kitabı hepimizin okuması gerektiğine inanıyorum.

Dr. Greenberg ve Dr. Johnson, bu kitapta, bütün bunları nasıl yapacağımızı gösteren “Duygu Odaklı Çift Terapisi” adlı bilimsel tabanlı yaklaşımlarını bize açık ve anlaşılabilir bir dille çift ilişkileri örnekleriyle sunmaktadır.

-Doç. Dr. Cebrail Kısa Psikiyatr & Psikoterapist –

(Tanıtım Bülteninden)


Duygu Odaklı Çift terapisi
aile dayanıklılığı Programı

Travmatik Yas Sorununda Aile Dayanıklılığı Programı;

Ölüm; evrensel ve her insan için kaçınılmaz bir olaydır ve ailenin de karşılaştığı en zor yaşam olaylarından bir tanesidir. Ölüm geride kalanlara kayıp sürecini yaşatmakta, ailenin organizasyonunda, işleyişinde ve ilişkilerinde kısa ve uzun vadeli değişiklikler yaratmaktadır. Kaybın olağan dışı veya travmatik olması da bu durumu ve süreci daha da zorlaştırmaktadır. Travmatik yas sorunu yaşayan bireyler ve aileler travmatik kayıpla beraber birçok şeyini (yaşam koşullarını, oturduğu evini, işini, sağlığını, hatta ekonomik seviyesini) kaybetmektedir. Bütün bu kayıplar neticesinde bireylerin ve ailelerin günlük işlevsellikleri ciddi anlamda bozulmaktadır.

Psikoloji literatüründe travmatik yas sorununu ele alan çeşitli yaklaşımlar (davranışçı terapi, dinamik terapi, kısa süreli dinamik terapi, bilişsel davranışçı terapi, grup terapileri, kişiler arası terapi, aile terapisi vb.) ve bu yaklaşımların modelleri bulunmaktadır. Bu modellerin çoğunda travmatik yas sorunu bireysel yöntemlerle ve patoloji bağlamında ele alınmaktadır.

Arayınız...
Verified by ExactMetrics