Dikkat eksikliği çocuklarda ve gençlerde dürtüsel davranışlar, otokontrol bozuklukları ile kendini gösterir. Toplumdaki görülme oranı çocuklarda %8, ergenlik dönemindeki kişilerde ise %6 olarak saptanmıştır.

İdem psikoloji olarak 27 yıldır, dikkat eksikliği konusunda çalışıyoruz.

Moxo Testi,Wisc-4 Zeka Testi, CAS Bilişsel değerlendirme ölçeklerinden biri yada bir kaçı problemin durumuna göre uygulanmaktadır. Her bireyin öğrenme süreci, parmak izi gibi kişiye özgüdür.

 Çocuğun aldığı terapi ve eğitimlerin yanı sıra ebeveyn eğitimini de gerektirir. Ailenin tedavi süreci boyunca anlayışlı ve sabırlı olması şarttır.

Dikkat eksikliği nasıl giderilir?

 Dikkat eksikliği kişinin yaşına, semptomların şiddetine ve nedenine bağlı olarak farklılık gösterebilir. Tedavi seçenekleri arasında bilişsel davranış terapisi, oyun terapisi, yaşam tarzı değişiklikleri ve destekleyici eğitim programları yer alabilir. Özellikle çocuklarda, ailelerin ve okulların işbirliği yaparak çocuğa destek sağlaması önemlidir. Biz de idem psikoloji olarak çocukla yapılan çalışmaları, yapılması gerekenleri okulla işbirliği içinde yürütüyoruz.

Amacımız, dikkat eksikliği ve hiperaktivite problemi olan bireylere eklektik ve bütüncül bir psikodikkat eğitim programı uygulamaktır. Dikkat eksikliği okul performansı açısından akademik, sosyal ve duygusal sorunlara yol açabilen önemli bir problemdir.

Eğer siz de kendinizde ya da çocuğunuzda dikkat eksikliği belirtileri olduğunu düşünüyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Arayınız...
Verified by ExactMetrics